VÄLKOMMEN TILL LUNDS NATION

Bäste novisch, grattis till antagningen, nu börjar livet på riktigt! Vi på Lunds välkomnar dig med öppna armar till Sveriges främsta studentstad och vår fantastiska nation, stadens nation.

 

Det finns många nationer som alla påstår sig vara bäst utan att ge särskilt många anledningar. Här på Lunds har vi en väldigt enkel anledning till att vi faktiskt är bäst i stan: här händer ALLT. Nationen anordnar inte bara klubbar, pubar, luncher, bruncher, sittningar och idrottsaktiviteter, utan också större event varje månad. Med baler, spelningar med stora artister, maxade dagsfester och mycket annat ser Lunds Nation till att den som gillar fart och fläkt aldrig tvingas sitta still. Genom att bli medlem och engagera dig hos oss öppnas dörrarna till det fantastiska studentliv som Lund har att erbjuda.

Som medlem i Lunds får du fri entré på Lunds hetaste nattklubb, rabatt på luncherna, möjlighet att vara med i vår populära novischvecka och möjlighet att ställa dig i bostadskön till en av våra ca. 300 bostäder samt möjlighet att delta i novischlotteriet där vi varje termin delar ut ett bostäder till novischer.

 

 

BLI MEDLEM SÅHÄR

Innan du kan ta del av allt det fantastiska Lunds studentliv har att erbjuda måste du skriva in dig. I Lund skiljer vi på ”Inskrivningsperioden” och ”Efter inskrivningsperioden”. Inskrivningsperioden äger alltid rum under terminens första veckor. Vårterminen 2024 är den satt från 15 januari till 2 februari. Du kan ladda upp ditt antagningsbesked på Studentlunds hemsida från 1 januari. Under inskrivningsperioden har vi öppet fysisk inskrivning måndag till fredag 10-18 och lördagar 12-14. Då kan vi inte skriva in dig digitalt. Efter inskrivningsperioden är slut finns det fortsatt möjlighet att skriva in sig, både på plats och digitalt. NÄR VÅRTERMINENS INSKRIVNINGSPERIOD ÄR ÖVER, MAILA OSS PÅ INFO@LUNDSNATION.SE SÅ HJÄLPER VI DIG ATT SKRIV IN DIG!

UNDER INSKRIVNINGSPERIODEN

=

Förregistrera dig på Studentlund

Börja med att förregistrera dig genom att ladda upp ditt antagningsbevis hos Studentlund.

=

Slutför din inskrivning genom att besöka oss

Besök oss på Agardhsgatan 1! Se till att du har förregistrerat dig och har med antagningsbevis (digitalt går bra) och glöm inte ha ID med dig.

Inskrivning vårterminen 2024 öppnar måndag 15 januari och pågar till fredag 2 februari, varje måndag till fredag 10-18 och lördagar 12-14. Då kan du även passa på att ställa frågor om nationen till våra mest aktiva medlemmar. Välkommen! 

EFTER INSKRIVNINGSPERIODEN

=

Förregistrera dig på Studentlund

Börja med att förregistrera dig genom att ladda upp ditt antagningsbevis hos Studentlund.

=

Besök oss i kuratelet på expeditionen eller maila

Besök oss på expeditionen för att skriva in dig. Vi sitter på entrévåningen på Agardhsgatan 1. Se till att du har förregistrerat dig och har med antagningsbesked (digitalt går bra) och glöm inte ha ID med dig.

Expeditionstiderna är vardagar 11-13 samt torsdagar 17-18 & lördagar 13-14.

Du kan även nu när inskrivningsperioden är över från och med 2 februari maila info@lundsnation.se för att slutföra din inskrivning.

 

 

ÄR DU MEDLEM I EN ANNAN NATION OCH VILL BYTA TILL OSS?

=

Se till att inte betala terminsräkningen innan du byter

När du betalar in till Terminsräkningsföreningen förnyas medlemskapet i din nation automatiskt. För att byta nation ska du se till att inte betala räkningen som du får skickad till dig i början av terminen. Om du har betalat terminsräkningen går det inte att byta nation förrän nästa termin. Är det din första termin i Lund kan du dock byta nation flera gånger på en termin även om du har betalat terminsräkningen.

=

Kontakta eller besök oss under inskrivnings- eller expeditionstider

Skicka ett mejl till q@lundsnation.se eller besök oss på Agardhsgatan 1, så hjälper vi dig att byta till Lunds Nation. Se till att du kan visa upp legitimation.

Inskrivning vårterminen 2024 öppnar måndag 15 februari och pågar till fredag 2 februari, varje måndag till fredag 10-18 och lördagar 12-14. Då kan du även passa på att ställa frågor om nationen till våra mest aktiva medlemmar. Välkommen! 

Boende

FLEST BOSTÄDER AV ALLA NATIONER

Lunds har flest bostäder av alla Lunds nationer ( cirka 300 stycken) och vi bygger även ett hus till på innergården som beräknas vara klart för inflytt lagom till vårterminen 2024. Bostäder finns både i nationshuset beläget mitt i city på Agardhsgatan 1 och i vårt bostadskomplex Arkivet som du hittar ett stenkast från nationshuset på Arkivgatan. Nationshuset erbjuder en blandning av korridorsrum, pentryn och större lägenheter. Arkivet består mest av mindre lägenheter och stora lägenheter. Båda husen erbjuder närhet till centrum, campusområdena och Botaniska trädgården.

Som novisch har du möjlighet att delta i novischlotteriet som äger rum i början av varje termin. Goda chanser att bli tilldelad korridorsrum finns! Om du skulle bli utan kan du ställa dig i vår bostadskö. Vi premierar engagemang och våra tjänstemän och förmän får bostadspoäng varje termin.

Vid frågor om våra bostäder, vänligen kontakta husförmännen via husforman@lundsnation.se

Novischperioden

Ta chansen att som novisch i Lund och på Lunds och delta i den fullspäckade novischperiod som äger rum både höst och vårtermin! Under vårterminen 2024 är det v.6 och v.7 som gäller. Under veckan får du en unik inblick i nationslivet och träffar nya studenter från alla möjliga sorters program och kurser. Allt sker på eftermiddags-och kvällstid så att det inte krockar med föreläsningar. Under veckorna är det aktiviteter och happenings måndag-lördag där du tillsammans med din grupp, vägledda av våra faddrar, förbereds på allt som både Lunds och Lund har att erbjuda. Veckornas final är vad många anser höjdpunkten – fredagens storslagna Novischfesten! Vår novischperiod hålls efter alla kårer och föreningar är klara med sina nollningar/novischveckor. Det går alltså utmärkt att både vara med i ditt programs eller kårs nollning och vår nollning. OBS! Platserna fylls upp fort, så det är först till kvarn som gäller! Anmäl dig här från 15/2 eller hos oss när du skriver in dig! Vår novischperioden är öppen endast för novischer i Lunds.