VÄLKOMMEN TILL LUNDS NATION

Bäste novisch, grattis till antagningen, nu börjar livet på riktigt! Vi på Lunds välkomnar dig med öppna armar till Sveriges främsta (enda?) studentstad och vår fantastiska nation, stadens nation.

Genom att bli medlem och engagera dig hos oss öppnas dörrarna till det fantastiska studentliv som Lund har att erbjuda.

Varje vecka har vi massor med verksamheter av stor variation att både engagera sig i och besöka och varje termin ett flertal stora events utöver det vanliga. Vi har även flest boenden av nationerna i Lund, ca 300 st. 

Som medlem i Lunds får du fri entré (!) på vår nationsklubb, möjlighet att ställa dig i bostadskön och att delta i novischlotteriet och rabatt på luncherna.

BLI MEDLEM SÅHÄR:

I Lund skiljer vi på ”Inskrivningsperioden” och ”Efter inskrivningsperioden”. Inskrivningsperioden äger alltid rum under terminens första veckor. Höstterminen 2023 är den satt från 21 augusti till 15 september. Du kan ladda upp ditt antagningsbesked på Studentlunds hemsida från 1 juli. Under inskrivningsperioden har vi öppet fysisk inskrivning måndag till fredag 10-18 och lördagar 12-14. Då kan vi inte skriva in dig digitalt. Efter inskrivningsperioden är slut finns det möjlighet att skriva in sig, både på plats och digitalt.

UNDER INSKRIVNINGSPERIODEN

\

Förregistrera dig på Studentlund

Börja med att förregistrera dig genom att ladda upp ditt antagningsbevis hos Studentlund.

\

Slutför din inskrivning genom att besöka oss

Besök oss på Agardhsgatan 1! Se till att du har förregistrerat dig och har med antagningsbevis (digitalt går kanon och glöm inte ha ID med dig.

Inskrivning höstterminen 2023 öppnar måndag 21 augusti och pågar till fredag 15 september, varje måndag till fredag 10-18 och lördagar 12-14. Då kan du även passa på att ställa frågor om nationen till våra mest aktiva medlemmar. Välkommen! 

EFTER

INSKRIVNINGSPERIODEN

\

Förregistrera dig på Studentlund

Börja med att förregistrera dig genom att ladda upp ditt antagningsbevis hos Studentlund.

\

Besök oss i kuratelet på expeditionen eller maila

Besök oss på expeditionen för att skriva in dig. Vi sitter på entrévåningen på Agardhsgatan 1. Se till att du har förregistrerat dig och har med antagningsbesked (digitalt går kanon) och glöm inte ha ID med dig.

Expeditionstiderna är vardagar 11-13 samt torsdagar 17-18 & lördagar 13-14.

Du kan även när inskrivningsperioden är över från och med 18 september maila info@lundsnation.se för att slutföra din inskrivning. 

 

 

Boende

FLEST BOSTÄDER AV ALLA NATIONER

Lunds har flest bostäder av alla Lunds nationer (300 stycken) och vi bygger även ett hus till på innergården som beräknas vara klart för inflytt lagom till vårterminen 2024. Bostäder finns både i nationshuset beläget mitt i city på Agardhsgatan 1 och vårt bostadskomplex Arkivet, ett stenkast från nationshuset på Arkivgatan. Nationshuset erbjuder en mix av korridorsrum, pentryn och större lägenheter och Arkivet har flest lägenheter och även stora lägenheter. Båda husen erbjuder närhet till centrum, campusområdena och Botaniska trädgården (Botan).

Som novisch har du möjlighet att delta i novischlotteriet som äger rum i början av varje termin. Goda chanser att bli tilldelad korridorsrum finns! Om du skulle bli utan kan du ställa dig i vår bostadskö. Vi premierar engagemang och våra tjänstemän och förmän får bostadspoäng varje termin.

Novischveckan

– en rolig och intensiv vecka som ger dig en inblick i nationslivet

Som novisch finns möjligheten att delta i den novischvecka som går av stapeln varje termin där alla nya medlemmar under en fullspäckad vecka får en unik inblick i nationslivet. Alla aktiviteter sker på eftermiddags-och kvällstid vilket gör att det inte krockar med studierna och veckan hålls efter att alla kårer och föreningar är klara med sina nollningar. Det går alltså utmärkt att både vara med i ditt programs nollning och nationens nollning! Under veckan provar novischerna tillsammans med sina faddrar allt vad nationen har att erbjuda och avslutar veckan tillsammans med höjdpunkten – Novischfesten. Novischveckan är en vecka som ger både minnen och vänner för livet! Platserna fyller upp fort, så det är först till kvarn!