VÅRA VERKSAMHETER

Här presenterar vi våra verksamheter kommande termin och vår mångfacetterade nations stora bredd. Våra verksamheter är öppna för dig med giltigt Studentlundsmedlemskap.  Att besöka våra verksamheter är roligt, men om du vill ha det ännu roligare och åtnjuta fler förmåner gör du rätt i engagera dig. Du kan läsa mer om hur du engagerar dig under fliken ”Engagera dig”! 

På jakt efter förköp till Penthouse? Kolla in vår sida i STUK-appen! Info kring bokning av sittningar och våra matutskott hittar du under fliken ”Bokning”. 

Mat & dryck

Lunch

Serveras varje vardag på Penthouse mellan 12.15 och 13.30. Kaffe/te och kaka ingår alltid hos oss! Se veckomenyn på Facebook eller Insta för veckans meny.

Brunch

På lördagar serveras brunch 12.15. Lunds trevligaste brunch? Definitivt! Buffé med rullande meny, checka in veckans event på Facebook för aktuell meny!

 

Café Noir

På Penthouse bjuds det varje onsdag in till Café från 15.00. Matigare macka, schysstare bakverk och såklart även kaffe, te, espresso och capuccino till en studentvänlig peng. Perfekt för eftermiddagsplugget (eller när du helt enkelt tröttnat på plugget).

Torsdagsbaren Pizzafabriken

Oregelbundna torsdagar kl 18 har vi torsdagsbar på Pent, en välfylld bar står till ert förfogande med massor av olika cocktails och napoletanska pizzor och tilltugg till det. Håll utkik på veckoschemat när det är dags nästa gång! Antal pizzor per tillfälle är begränsat, så boka med fördel bord via bokning@lundsnation.se. Alltid öppet för drop-in för för cocktails och enklare mat!

Fest & Event

Nattklubb Penthouse

Lunds hetaste nattklubb slår upp dörrarna varje lördag och varannan torsdag (varje torsdag under inskrivningen!) klockan 22.30 och stänger 02.00. Vårt kära Penthouse grundades 1988 och är den enda klubblokalen i staden som har utsikt över Lund. Nationens egna grymma DJs står för musiken och i barerna möts du av iskalla drinkar, shots, öl och seltzers i våra olika barer. Sannas bar har ett mer klassiskt nattklubbsutbud, Djungelbaren erbjuder RBV och Kubik och vår konceptbar Kaffebaren erbjuder drinkar med bas på kaffe som hot shots, espresso martini och kaffe karlsson.

Förköp för torsdagar släpps måndagar kl 12 och för lördagar onsdagar kl 12 i appen STUK. Vi lämnar även alltid platser kvar i kön för drop-in. Är ni ett större sällskap som ska fira eller en kår/programförening som vill ha en större mängd förköp? Maila info@lundsnation.se så ser vi vad vi kan göra för er!

Dagspent

Några lördagar per termin kör vi dagsklubb på Penthouse, Dagspent. Vi svidar om till ett riktigt roligt tema och bullar upp med konceptbarer, gött käk, extra taggade DJ:s och självklart liveband och har dagsfest tillsammans. Succé varje gång! Kräver biljett som köps genom STUK, håll utkik i våra sociala medier när nästa Dagspent äger rum!  

Näst siste april

Under Valborg (eller Siste april som det även kallas i Lund) arrangeras vårt stora Siste april-firande 29/4, Näst siste april, vår egna endagsfestival där vi 2023 besöktes av artister som ODZ och Henric Edström. Utöver Sveriges bästa liveakter erbjuds även andra liveband, våra till tänderna taggade DJs, konceptbarer och en hejdundrande fest. Årets höjdpunkt!

Novemberfesten

Lunds Nation presenterar stolt: Novemberfesten. När hösten är som mörkast i djupaste november drar vi på oss dansskorna och glömmer bort höstruskets tentor för en stund och festar tillsammans på vår maxade Novemberfest, alltid sista helgen i november. En heldagsfest utöver det vanliga och lite som Näst siste april fast i mindre skala- och alltid sista lördagen i november. 25 november 2023 välkomnade vi årets liveakt LOV1 till oss, vilka blir det 2024?

Finnfesten

Lunds största fest och vår kronjuvel, Finnfesten, en bal utan dess like. Varje mars sedan år 1967 har Lunds Nation samlats för att riva domkyrkan och befria jätten Finn. Efter att i högtidsdräkt har försökt riva domkyrkan startar festen i AF:s stora sal, som pågår långt in på småtimmarna och vidare in till söndagens ballunch. Ballunchen är en enorm dagsfest med tema som även den äger rum i AF:s stora sal. Massor av barer, DJ:s och självklart liveartist erbjuds.

Finnfesten är idag norra Europas näst största fracksittning med 529 sittande gäster.

Sexmästeriets traditionella fester:

Novischfesten

Sedan 1922 har det av Lunds nation arrangerats storslagen novischfest. El grand finale på novischveckan där vi på riktigt välkomnar in våra novsicher i nationsgemenskapen. Arrangeras såklart både under höstterminen och vårterminen.

Oktoberfesten

Sedan 2002 arrangeras årets kanske stökigaste festhelg, Oktoberfesthelgen. En hel helg full av lederhosen, dirndl, biergarten, bier, jäger och kringlor. Prost!

Gåsfest

Så länge nationen funnits har det firats gåsfest på nationen. Denna skånska tradition infaller fredagen i november närmast Mårten gås. Det är en av nationens mest traditionsfyllda och exklusiva tillställningar där klädkoden är smoking och gamla och nya nationsvänner möts och äter svartsoppa, gås med krås och skånsk äppelkaka.

Julfesten

Nationens julfest har likt gåsfesten arrangerats länge länge (kanske inte lika länge). Precis när december börjar och det på riktigt lackar mot jul dukar vi upp julbord med allt vad det innebär i form av kallt, varmt, dessert, glögg, julmust, julöl och snaps. Alla nationens medlemmar, boenden och aktiva är varmt välkomna att delta.

1:a maj-lunchen

Sedan 1966 har nationens tidigare och nu aktiva möts på nationens traditionsenliga 1:a maj lunch. Avtackningar, underhållning och tal. Efter en inledning där en del, ehm är lite trötta sen gårdagen, höjs stämningen ju längre lunchen fortskrider.

Mycket mer än bara fest

Vieri

Jobbar man något alkoholutskott hos oss får man såklart tackfest, dessa kallar vi för ett vieri. Vieriet arrangerar dessa och ser till att alla som får nationen att gå runt blir rejält tackade!

Idrott

Vårt mångfacetterade idrottsutskott erbjuder både fotbollsträningar, futsallag, tennis, badminton och HIT-pass- varje vecka. Kom till Lunds och höj pulsen! All aktuell idrottsverksamhet hittar du på vår Facebooksida ”Idrottsutskottet Lunds Nation”

Novischeri

Novischeriet gör det yttersta det kan för att hälsa alla novischer välkomna till nationen och ge dem deras bästa möjliga start på Lundalivet!

PR-grupp

PR-gruppen består av påhittiga evenemangsskrivare, fotografer, videografer och grafiska formgivare som alla ser till att nationen ser snygg ut utåt och att alla våra evenemang går att hitta på sociala medier.

Sittningslag

Vi har varje vecka fullsatt med sittningar tack vare våra dubbla rymliga lokaler. Vi kan ta emot 320 sittande (fördelat på både Penthouse och Playground) utan större bekymmer. Det kan vara allt från en födelsedagsfest på 50 personer till en kårs novischsittning på 220 personer. Maila oss på bokning@lundsnation.se om du vill boka sittning hos oss. Vi kan lösa det mesta och har alltid 3-rätters god sittningsmat att servera- ingen tråkig linspasta här inte. Självklart tar vi hänsyn till både allergier och kostpreferenser.

Jazzen

Jazzklubben Stardust grundades 1993 och hyr ända sen dess grundande in sig i vår nedre Gillestuga 4 gånger per termin där deras medlemmar (alltså vuxna!!) avnjuter vår goda mat & dryck och jazz i världsklass. Mycket roligt att jobba och tackfest redan dagen därpå. 

DJ:s

Nationens tre egna DJ-förmän snurrar runt på rullande schema och står bakom spakarna vid varje nattklubb och event!

Husband

Vårt husband repar varje vecka och lirar både på nationens events som externa events. Det bästa husbandet i Lund? Solklart!

Kultur

Våra kulturförmän ser till att alkoholfria aktiviteter finns för våra aktiva och medlemmar! Det kan vara allt från filmkvällar, temapysselkvällar eller föreläsningar. De sätter dessutom teman på tacksittningar och sprider en god nationskultur hos våra aktiva!

IT & teknik

Våra IT & teknik förmän ser till ljudet låter som det ska och att hemsidan inte kraschar. Frågan vi alla undrar: Gillar de DMX eller XLR mest?..

Tvätt & vik

Våra tvätt & vikare ser till att våra förmän och tjänstemäns jobbarkläder är snygga och prydliga.

Sommarverksamhet

På somrarna går nationen på sparlåga och vi vilar upp oss efter den intensiva våren, men vi stänger inte ner helt! För dig som är kvar i Lund har vi öppet på lördagar* och alternerar våra två sommarkoncept Pizzafabriken, vedeldad napoletansk pizza och schyssta italienskinspierade drinkar och Åströms på taket, smårätter, massa plock och en gedigen drinklista med stort utbud av cocktails och annat trevligt drickbart. 

*Under somrarna passar vi även på att genomföra underhållsarbete av lokalerna, håll dig uppdaterad på Facebook och Keyflow vilka lördagar det är stängt.